Slavite pobjede Vatrenih uz ples Sambe!

Stiglo nam je i nezaobilazno Svjetsko prvenstvo i nogomet u Brazilu. Pa, kako bismo izbjegli mogućnost da vas naučimo najprepoznatljiviji ples Brazila? Samo za Vas, kao poslastica za kraj plesne sezone – Samba!

Nicolas i Danijela plešu Sambu u Plesu sa zvijezdama

Nicolas i Danijela plešu Sambu u Plesu sa zvijezdama

Samba je tipičan brazilski ples koji ima izvore u starim glazbenim folklornim motivima. Kako su u 16. stoljeću Brazil kolonizirali Portugalci, oni su sa sobom doveli i robove iz Afrike. Kao i na Kubi, pomiješali su se glazbeni ritmovi i motivi Portgalaca, Afroamerikanaca i prvobitnih Afrikanaca. Jedan od prvih poznatih brazilskih plesova bio je batuque, prvo zajedničko ime za plesove s tipičnim bočnim kretanjem. Batuque je bio prethodnik sambe. Ime samba je izvedenica iz afričke riječi ‘semba’, što znači bočno kretanje.

Kizomba je jedan od najpopularnijih glazbenih pravaca i plesova porijeklom iz Angole. Kizomba je romantična, senzualna s prizvukom afričkih ritmova. Najčešće se vokalno izvodi na portugalskom jeziku.

Nadamo se da će biti slavlja kada igraju naši Vatreni. Pa, zašto ih ne biste proslavili u vatrenim ritmovima Sambe?! Upisi su u tijeku. I za sve skeptične, Samba je ples za sve uzraste. Jako se lako uči, a sve

nakon prvih savladanih koraka – prepuštamo mašti…

Želim plesati

Prijavite se bez obaveza. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram