Plesom do zdravlja

Provodimo istraživanje o učincima rekreativnog plesa na čimbenike rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti i sve Vas pozivamo da sudjelujete!

Plan istraživanja

Na početku istraživanja svi ispitanici će ispunjavati upitnik o procjeni zdravstvenog rizika. Mjerenje čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti (anamnestički podaci, vrijednosti krvnog tlaka, antropometrijske mjere i krvne pretrage) provodit će se na početku istraživanja i nakon 2 mjeseca, kod obje skupine. Inicijalna i završna mjerenja kod eksperimentalne skupine provodit će jedan istraživač u plesnim centrima u kojima će ispitanici plesati, dok će se mjerenja kontrolne skupine provoditi u ordinacijama obiteljske medicine, pod nadzorom obiteljskih liječnika.

Ispitanici u kontrolnoj skupini zadržat će svoje uobičajene navike. Kontrolna skupina neće provoditi tjelesnu aktivnost, te ćemo kod te skupine mjeriti čimbenike rizika na početku istraživanja i nakon 2 mjeseca istraživanja. Slučajnim odabirom u obje skupini odrediti će se 20% ispitanika kod kojih će se mjerenja ponoviti 2 mjeseca nakon završetka istraživanja. Subjektivni osjećaj opterećenja mjerit će se u istraživanoj skupini metodom Session-RPE.

doc. Renata Ecimović Nemarnik

Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

U četvrtak 30.5. ne radimo. Vidimo se u petak!

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram