SPK Zagreb tim

"Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati."

S ponosnom vam predstavljamo naše plesne učitelje i trenere Sportsko plesnog kluba Zagreb koji svoje plesne vještine i ljubav prema plesu nesebično prenose na naše sportske plesače!

Glavni treneri i voditelji sportske sekcije Sportsko plesnog kluba Zagreb su Ksenija Plušćec Quesnoit i Nicolas Quesnoit, najuspješniji hrvatski plesni par, profesionalni prvaci hrvatske, hrvatski i međunarodni plesni suci - treneri.

Ksenija je već više od 20 godina vrlo uspješno prisutna na sportskom plesnom polju. Njezinim radom Hrvatska ima velik broj državnih prvaka, viceprvaka i vodećih mjesta na plesnim turnirima.

Nicolas pleše već 30 godina na europskoj sceni, a zajedno su ostvarili zapažene rezultate u svijetu. Ksenija i Nicolas jamče vrhunsku kvalitetu HRVATSKOG SPORTSKOG PLESA! Kvaliteta naših plesača rezultat je timskog rada iskusnih hrvatskih i međunarodnih trenera, plesnih sudaca, te mladog tima ostalih stručnjaka Sportsko plesnog kluba Zagreb.

Nicolas Quesnoit i Ksenija Plušćec Quesnoit

Dubravko Merlić

Ksenija Plušćec Quesnoit

Ksenija Plušćec Quesnoit od malih nogu je gajila veliku ljubav prema plesu. Danas je međunarodno priznata plesna učiteljica i sudac za standardne i latinsko-američke plesove. Bivša je predsjednica Zbora stručnih voditelja Hrvatskog športskog plesnog saveza i trenerica hrvatske plesne reprezentacije u sportskim latinsko-američkim plesovima. Njeno plesno obrazovanje uključuju diplome najprestižnijeg plesnog fakulteta za ples (LONDON - IDTA) - Dipl. IDTA «Licentiate Latin Branch» i «Associate Ballroom Branch».  Neki od trenera s kojima je radila su Richard Porter, Graham Oswick, Hazel & Alan Fletcher, Michael Stylianos, Lorna Lee, Tone Nyhagen, Barbara Ambrož, Ruud Vermey. Od plesnih rezultata vrlo rade ističe najvišu internacionalnu kategoriju (I) u sportskim latinsko-američkim plesovima, u apsolutnoj kategoriji odraslih. Prvo mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Las Vegasu 2004., 2. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Palm Dessertu, 4. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Los Angelesu 2004., prvakinja je  Hrvatske u kategoriji amateri 2002., 2003. i 2004. te viceprvakinja Hrvatske u kategoriji amateri 1994, 1995 i 1996. godine. Hrvatska je reprezentativka na Europskim i Svjetskim Prvenstvima 1995, 1996, 2002. i 2003. godine. Osvojila je 29. mjesto na Svjetskom Prvenstvu 2002. godine u Beču što je najbolji hrvatski rezultat u kategoriji odraslih, plesala je u ¼ finalu na Europskom Prvenstvu 2003. godine u Lausanneu među najboljih 24 plesnih parova u Europi, što je također najbolji rezultat odraslih s europskih natjecanja. Na British Open Championshipu u Blackpoolu osvojila je 30 mjesto od 357 plesnih parova, u top 2% najboljih je plesnih natjecatelja na svjetskoj ranking ljestvici (od  sveukupno 3000 plesnih parova - 30 mjesto) itd.  Već 25 godina vrlo uspješno radi s brojnim državnim prvacima i viceprvacima. Vodila je neke od najboljih hrvatskih sportskih plesnih parova, koji još i danas imaju najbolje zabilježene rezultate od osnivanja HŠPS-a. Uz svoje roditelje i supruga Nicolasa Quesnoita, osnivačica je Plesnog centra Zagreb by Nicolas i Sportsko plesnog kluba Zagreb.

Ksenija svoje bogato plesno iskustvo prenosi na natjecateljske i rekreativne plesače u Hrvatskoj i inozemstvu, a posebno u okviru vlastite plesne škole i sportskog kluba gdje je zajedno sa svojim suprugom glavni učitelj.

Dubravko Merlić

Nicolas Quesnoit

Nicolas Quesnoit oduvijek je želio postati vrhunski plesač te se školovao u Parizu, Londonu i Americi (Los Angeles), a u Francuskoj je diplomirao na Agronomskom fakultetu. Profesionalni je plesač, plesni učitelj i sudac s diplomama najprestižnijeg plesnog fakulteta na svijetu za sportski ples (LONDON-IDTA). Bio je predsjednikom hrvatskog Zbora plesnih sudaca, a član je i renomirane svjetske plesne organizacije World Dance & Dance Sport Council, član Hrvatske udruge profesionalnih trenera i sudaca te trener hrvatske plesne reprezentacije. Nakon što je četiri puta postao francuski prvak u latinsko-američkim i standardnim plesovima, vođen željom da uči od najboljih, preselio se u London. Zajedno sa svojom tadašnjom plesnom partnericom plasirao se među šest britanskih parova i postao članom britanske plesne reprezentacije. 1998. i 1999. bio je finalist Velike Britanije u kombinaciji 10 sportskih plesova, a 1997, 1999. i 2000. finalist  Velike Britanije u latinsko-američkim plesovima. Dugogodišnju partnericu odlučio je promijeniti te se dao u potragu za novom. U kontakt s Ksenijom Plušćec, sadašnjom suprugom, došao je preko svog londonskog trenera. Odlučio je plesati s njom i preseliti se iz Londona u Zagreb. 2004. bila je godina Nicolasovog aktivnog rada u Americi, a te godine biva uvršten u Top 30 plesača na Svjetskoj ranking ljestvici, osvaja 1. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Las Vegasu, 2. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Palm Dessertu i 4. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Los Angelesu. Uz ove naslove, Nicolas je također 2004. bio finalist najprestižnijeg američkog natjecanja US OPEN.

Nicolas zajedno sa suprugom Ksenijom tvori stručno-umjetničko vodstvo Plesnog centra Zagreb gdje su i glavni učitelji Sportsko kluba Zagreb i Plesnog centra Zagreb by Nicolas.

 

Dubravko Merlić

Domagoj Sertić

Domagoj Sertić plesom se bavi od 2006. godine, a motivaciju je dobio nakon što je pogledao prvu emisiju show-a “Ples sa zvijezdama”. Svoj plesni put započeo je u plesnoj školi “Harmony”, a od 2012. godine je član Sportskog plesnog kluba Zagreb. Državni prvak u standardnim plesovima postaje 2013. godine, a i višestruki je prvak u latinsko-američkim plesovima te u kombinaciji deset plesova. Domagoj je završio Umjetničku školu Silvije Hercigonje te je nekoliko godina za redom osvajao prvu nagradu na državnom natjecanju iz suvremenog plesa. Osim u plesnoj školi, plesao je i u brojnim predstavama te surađivao s eminentnim koreografima poput Dinka Bogdanića, Maje Drobac, Lidije Iveković, Kornelije Kosanović, Jasne Čižmek Tarbuk itd.

Domagoj u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava standardne plesove.

Dubravko Merlić

Božena Fitz

Božena Fitz plesna je instruktorica s dugogodišnjim iskustvom u plesnim podukama. Plesom se počela baviti s tri godine, a svoj plesni put započela je klasičnim baletom koji je plesala i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Nakon baleta krenula je plesati i druge vrste plesova - jazz dance, step, suvremeni ples, a najviše standardne i latinsko-američke plesove. Više od deset godina natjecala se u sportskom plesu u Hrvatskoj i Sloveniji te postizala zavidne rezultate. Više od 26 godina vrlo uspješno podučava i djecu i odrasle te parove, pojedince i grupe u različitim plesnim tehnikama, a svoj vrhunac postiže podučavajući upravo u Plesnom centru Zagreb by Nicolas. 

Božena u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava latinsko-američke plesove.

Dubravko Merlić

Norbert Somogyi

Dubravko Merlić

Snježana Somogyi

Dubravko Merlić

Martina Bastić Pavec

Martina Bastić Pavec profesionalna je plesačica, plesna učiteljica i pravnica, bivša članica hrvatske sportske plesne reprezntacije u LA plesovima, bivša članica Upravnog odbora HSPS-a, sudionica 5. sezone „Plesa sa zvijezdama“. Oduvijek je voljela plesati, pjevati i nastupati. Plesni put započela s 5 g. s ritmičkom gimnastikom, a s 8 godina krenula je na plesni tečaj u osnovnoj školi te nakon toga započela i sportsku plesnu karijeru. Plesno se obrazovala kroz mnogobrojne privatne i grupne satove sa stranim (Richard Porter, Graham Oswick, Hazel i Alan Fletcher, Carol Macraild, Matej Krajcer, Tjaša Vulić, Jurij Batagelj itd.) i domaćim trenerima (glavni treneri Ksenija Plušćec Quesnoit i Nicolas Quesnoit), te kroz sudjelovanje na stručnim plesnim seminarima. Više od 15 godina natjecala se u sportskom plesu na domaćim i stranim natjecanjima. Državna prvakinja i viceprvakinja RH u LA plesovima i kombinaciji 10 plesova u mlađim kategorijama te viceprvakinja RH u LA plesovima u kategoriji odraslih. Više od 15 g. uspješno podučava djecu i odrasle te sportske plesne parove, a 2016. stekla je i zvanje plesne učiteljice. 2009./2010. sudjelovala je u 5. sezoni „Plesa sa zvijezdama“ gdje se sa partnerom - pjevačem Bojanom Jambrošićem plasirala u polufinale.

Martina u u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava latinsko-američke plesove.

Dubravko Merlić

Alan Walme

Alan Walme plesom se bavi od šeste godine, a svoje prve plesne korake naučio je na tečaju društvenih plesova u plesnoj školi Fredi u Zagrebu. Nakon toga počeo se natjecati na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima ostvarivši rezultate osvajajući medalje,pehare i nagrade od kojih su najistaknutiji rezultati sa sestrom Valentinom Walme. Sudjelovao je na mnogim Europskim i Svjetskim prvenstvima kao član športske plesne reprezentacije RH. Bio je učesnik tri godine plesnog kampa-akademije Diablo Teama u Italiji. Radio je s mnogim domaćim i inozemnim trenerima kao što su: Zoran Plohl (SLO), Tatsiana Lahvinovich (BLR), Nataša Ambrož (SLO), Blaž Pocajt (SLO), Paolo Bosco (ITA), Joanne Clifton (GB), Silvia Pitton (ITA), Marco Cavallaro (ITA), Alexey Galchun (RUS), Fabio Bosco (ITA), Barbara Ambrož (SLO), Miša Cigoj (SLO), Richard Porter (GB). Natjecateljsku karijeru završio je 2012. godine kada je počeo raditi u plesnom klubu Habanera iz Krapine kao trener sportskog plesa, 2015. godine bio je predavač na pripremama plesnog kluba Petrinija, 2016. godine nastavio je raditi kao trener sportskog plesa u Sportsko plesnom centru Zagreb gdje radi i danas.

Alan u Sportsko plesnom klubu Zagreb podučava latinsko-američke i standardne plesove.

Dubravko Merlić

Ervina Sulejmanova

Ervina Sulejmanova rođena je u Amaliku, Uzbekistan. Baletnu akademiju u Taškentu završila je 1988. godine, a od 1988. do 1992. članica je Baleta Boljšog Teatra u Taškentu, od 1992. do 1994. Baleta HNK u Splitu, a 1994. postaje članica Baleta HNK u Zagrebu. Godine 2008. dodijeljen joj je status prvakinje Baleta HNK. Iza Ervine mnogobrojne su uloge u HNK u Zagrebu, ali i izvan njega. Na baletnom natjecanju mladih plesača u Ašhabadu 1989. godine osvojila je srebrnu medjalju, a dobitnica je nagrade hrvatskog glumišta za ulogu Quitri u predstavi Don Quijote u izvedbi HNK Split 2005. godine.

Ervina u Sportsko plesnom klubu Zagreb vodi sate baleta i privatnu poduku.

 

Dubravko Merlić

Paula Hude

Paula Hude jedna je od mnoge djece plesnog „baby booma“ u Hrvatskoj nakon prve sezone emisije „Plesa sa zvijezdama“ koju je pobijedio naš Nicolas Quesnoit s glumicom Zrinkom Cvitešić. Prije toga Paula se bavila gimnastikom po uzoru na svoju majku, ali kada je završila finalna epizoda PSZ zaključila je kako i ona želi plesati i to ne bilo gdje nego samo kod Nicolasa. Roditelji su je odmah odveli u SPK Zagreb gdje je provela prvih pet godina plesne karijere. Nakon SPK Zagreb plesala je u još dva plesna kluba i promijenila četiri plesna partnera. No kako se prvim ljubavima najlakše vraćamo, tako se i Paula 2017. vratila u SPK Zagreb i započela svoje plesno partnerstvo s Vedranom Sragom. Do tada osvojila je šest naslova državne prvakinje, dva svjetska rezultata u kategoriji mladeži od kojih je jedan i rekordni u Hrvatskoj te jedan visoki europski rezultat u kategoriji starije mladeži. Samoborka Paula završila je studij odnosa s javnošću na Veleučilištu VERN te nastavlja svoje visoko obrazovanje na Kineziološkom fakultetu kao studentica izobrazbe trenera plesnog usmjerenja. Kroz osnovnu školu svirala je klavir i sanjala o tome kako će jednog dana biti odvjetnica ili kirurginja. Ljubav prema plesu s vremenom prevladava i danas se vidi kao profesionalna plesačica i trenerica te plesačica u kazalištima. Inspiraciju Paula pronalazi na razne načine. Najčešće kroz glazbu, filmove i priče vrhunskih sportaša. Ples joj dopušta biti tko god želi te povezuje cijelu njezinu obitelj. Starija sestra Ida također se bavila plesom, roditelji su nekada vodili plesni klub u Samoboru te mlađi brat Dan isto pleše. Plesna natjecanja i treninzi Hudeima su kao obiteljski izleti. Paula jako cijeni parove koji karijeru vode kroz disciplinu 10 plesova jer je vrhunski rezultat u toj disciplini glavni Paulin i Vedranov cilj. U SPK Zagreb uživa u tome što može trenirati uz vrhunske parove, a ako treba mir i intimu ima još četiri dvorane u kojima može to pronaći.

Paula u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava standardne i latinsko-američke plesove.

 

Dubravko Merlić

Vedran Sraga

Vedran Sraga je plesač porijeklom iz Varaždina, ima 23 godine, trenira svakodnevno i studira Turistički i hotelijerski menadžment na Veleučilištu VERN. Svoju je plesnu priču Vedran započeo 2004., plešući uz radio u očevom uredu kada je kolegica iz ureda prepoznala njegov talent
te preporučila tati Sragi upis malog Vedrana u plesnu školu. Kako bismo rekli - ostalo je povijest. Vlasnik je 29 titula državnog prvaka, dva rekordna svjetska i jedan rekordni europski rezultat u Hrvatskoj. Prije života u Zagrebu, Vedran je plesao u dva sportska plesna kluba u Varaždinu te
je imao tri plesne partnerice. Od 2017. pleše s Paulom Hude u SPK Zagreb. Kroz ples pronalazi svoju slobodu i ispunjavanje potrebe za izražavanjem. Posebno mu se sviđa to što je ples sport u paru jer je na taj način prikupio i veliko životno iskustvo. Kao mali dječak, Vedran je sanjao kako će jednoga dana postati arhitekt ili kuhar, a danas želi ostvariti san povezivanja sportskog plesa s obrazovanjem u turizmu.
Sportski cilj koji ima sa svojom plesnom partnericom jest što više dogurati na svjetskoj i europskoj razini u disciplini 10 plesova. Vjeruje da će to i uspjeti ne samo iz razloga što su on i Paula predani plesači već su i okruženi vrhunskim timom SPK Zagreb.

Vedran u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava standardne i latinsko-američke plesove.

 

Dubravko Merlić

Patrik Seretin

Patrik Seretin plesom se bavi od 2007. godine. Počeo je plesati kod Hrvoja Kraševca nakon što ga je vidio na emisiji „Ples sa zvijezdama.“ Kaže kako bez njega ne bi bio ništa, te da mu je on bio najveća motivacija onda pa i sad. Svoj plesni put počinje upravo kod njega u novootvorenom klubu „Fever“ plešući prvotno salsu, a zatim prelazi njegovom bratu Siniši u „PC Ritam“ kako bi se natjecao u sportskim plesovima. Nakon toga prelazi u „SPK Optimus“ gdje sa Emom Pilić gradi uspješnu karijeru. Patrik je prvu od svojih 18 titula državnog prvaka, u latino američkim, standardnim i kombinaciji deset plesova, stekao 2012. godine. Osim domaćih natjecanja može se pohvaliti i finalima te postoljima na međunarodnoj razini. Glavna motivacija osim Hrvoja uvijek mu je bila publika „plešem radi publike, nije me briga što suci misle, ako dobijem reakciju jednog čovjeka na ono što radim obavio sam svoj posao.“ Uz natjecanja sudjelovao je u brojnim predstavama i nastupima, a aktivan je član predstave „Zapleši.“ Danas se nada svoja znanja i vještine prenijeti na druge ljude, a pogotovo ljubav koju je stekao za izvođenjem te povezanost s publikom.

Patrik u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava standardne i latinsko-američke plesove.

Dubravko Merlić

Lucija Nemarnik

Lucija Nemarnik svoj plesni put započela je 2010. godine. U ples se zaljubila čim je počela s tečajem na koji se upisala te se vrlo brzo počela baviti i sportskim plesom. Kaže da je odrasla u Plesnom centru Zagreb by Nicolas, razvila ljubav prema plesu, sportski duh i otkrila svoju umjetničku stranu. Kroz ples je naučila kako radom ostvariti svoje ciljeve te izraziti se na vrlo originalan i jedinstven način. Devet godina se aktivno natjecala na raznim domaćim i međunarodnim turnirima te osvojila brojne medalje. U to periodu prošla je puno plesnih kampova s najboljim svjetskim trenerima, ali Plesni centar Zagreb by Nicolas uvijek je bio njen dom. Kroz vrijeme, rad i trud te podršku Sportsko plesnog kluba Zagreb, Ksenije i Nicolasa, prikupila je zlatne, srebrne i brončane medalje na državnim prvenstvima. U 2019. godini je odlučila zatvoriti natjecateljsko poglavlje svog života i posvetiti se podučavanju drugih kako bi im pomogla da razviju ljubav prema plesu baš kao što je i ona.

Lucija Nemarnik u Sportskom plesnom klubu Zagreb podučava standardne i latinsko-američke plesove.

Radno vrijeme recepcije:

pon do pet od 14:00 do 22:00 sata,
sub i ned  ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram