Plesom do zdravlja

Drage plesačice i plesači,
pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju učinka rekreativnog plesa na čimbenike rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti. Kardiovaskularne bolesti najučestalije su bolesti današnjice, a na čimbenike rizika za nastanak ovih bolesti možemo utjecati rekreativnom tjelesnom aktivnošću. Rekreativni ples jedan je od najljepših rekreativnih dvoranskih aktivnosti kojim možemo utjecati na naše fizičko i psihičko zdravlje, te se u ugodnom okruženju ovog Plesnog centra družiti i istinski uživati u ritmovima različitih latinskoameričkih i standardnih plesova.

Mjerenjem krvnog tlaka, tjelesne težine, visine, indeksa tjelesne mase, krvnih masnoća, šećera u krvi, opsega struka i bokova, intenziteta opterećenja kojim ste izloženi tijekom plesne aktivnosti, utvrdit ćemo Vaše čimbenike rizika za nastanak kardiovaskularnih bolesti na početku tečaja. Također ćemo Vam ponuditi kratku anketu u Vašim navikama i stavovima. Znanstvena istraživanja potvrđuju pozitivan učinak plesa na pojedine čimbenike rizika, te ćemo na kraju Vašeg tečaja utvrditi koliki je Vaš doprinos plesom u smanjenju ovih čimbenika. Rezultati ovih mjerenja bit će Vam dostupni, a njihovu kopiju dobit ćete nakon tečaja. Zainteresirani plesači moći će provesti i treće mjerenje 2 mjeseca nakon završetka tečaja. Radujemo se Vašem sudjelovanju u ovom istraživanju i sretni smo što ćete postati dio našeg projekta: Učinci programa latinskoameričkih i standardnih društvenih plesova na čimbenike rizika za kardiovaskularne bolesti.

Pročitajte više na linku Plesom do zdravlja.

Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

U četvrtak 30.5. ne radimo. Vidimo se u petak!

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram