Kralj svih plesova – sentimentalni i romantični engleski valcer

Kada čujete za standardne plesove vjerojatno vam je jedna od prvih asocijacija engleski valcer. Riječ je o plesu koji se plesao već na svjetskom prvenstvu 1922. godine. Na samom početku bio je progresivan ples, ali tijekom vremena, zbog povećanog broja okreta na kraju takta počeo se koristiti priključak stopala. Struktura je dobila dijagonalni karakter. Etablirao se kao jedan od osnovnih standardnih plesova, u kategoriji natjecateljskih plesova pleše se prvi po redu. Glazba engleskog valcera je mekana, harmonična, prvi udarac u taktu je uvijek naglašen.

Zahvaljujući svojoj eleganciji često je ples otvaranja raznih balova i izrazito je popularan. Engleski valcer pleše se na laganu, sentimentalnu glazbu, a zbog ritmičnih pokreta postao je najharmoničnijim plesom u kategoriji standardnih plesova. Plesni karakter pokazuje se u sporim i ujednačenim njihanjima, prostorno progresivnim okretima. Valcer mora imati dobro njihanje prema dolje i gore i to izbalansirano s potrebnim prostornim gibanjem.

„Engleski valcer nije samo popularan ples, nego je neizbježan i primarni ples za učiti jer se u njemu nalaze svi najvažniji plesni principi. Za engleski valcer često se kaže da je kralj svih plesova“, objašnjava Nicolas Quesnoit.

Na tečaju društvenih plesova jedan je od prvih koji se uči i redovito polaznicima postane i jedan od omiljenijih. Ono što ih privuče je, između ostalog, i to da ga mogu plesati u raznim prigodama, na balovima, zabavama, svadbama.

Želim plesati

Prijavite se bez obaveza. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati,
od 17:30 do 21:30 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram