Kad mislim ples, mislim – Nicolas

  1. Koliko dugo se bavite plesom i kako ste se odlučili za ples?

Plesom se bavim cijeli život. Kada sam imao 3 godine, roditelji su primijetili da imam smisla za ples te su me sa 6 godina upisali u plesnu školu. Dakle, već 36 godina se bavim plesom.

  1. Kojim ste se stilovima plesa bavili u svojoj karijeri? Koji Vam je najdraži?

Najdraži plesovi su mi latinsko-američki iako sam godinama plesao i standardne plesove. Nakon što sam se zaljubio u ta dva stila plesa, shvatio sam da će mi i ostali stilovi, poput baleta, afro jazza, tap dancing-a, jazz-a, funky-a pomoći da budem bolji u latinsko-američkim i standardnim plesovima. Michael Jackson mi je bio uzor te sam odlučio kopirati njega i njegove plesače, a roditelji su to prepoznali i odlučili me gurati u svijet plesa.  

Ples sa zvijezdama - Nicolas, član stručnog žirija

  1. US Open – finale jednog od najprestižnijih natjecanja profesionalaca na svijetu! Kako ste se osjećali za vrijeme toliko važnog nastupa?

U svojoj karijeri plesao sam oko 400 turnira i nisam bio svjestan da je baš taj turnir bio zadnji turnir u profesionalcima. US Open je najjače i najprestižnije natjecanje u Americi i biti priznati finalist s drugog kontinenta zaista je odličan osjećaj! Drago mi je da sam karijeru završio s tim natjecanjem jer će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju.

  1. Vi živite ples svaki dan kroz plesnu školu i plesni klub. Da li je to Vaša jedina funkcija u plesnom svijetu?

Uz vođenje plesne škole i treniranje naših sportskih parova, sudac sam na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Volim imati određenu moć odlučivanja na razvoj plesa i u kojem smjeru ples treba ići iako je ljepše plesati nego suditi. Plesna škola je samo jedno područje. Supruga i ja, također, brinemo za svoje zaposlenike. Poslodavci smo i poduzetnici. No, mi volimo dinamiku i zato nam nije teško sve to voditi i raditi.

  1. Plesni centar Zagreb od početka vodite sa suprugom Ksenijom. Koliki su utjecaj njezina podrška i doprinos imali u izgradnji Vašeg imidža i Plesnog centra Zagreb by Nicolas?

Priznajem da se bez Ksenije ne bi toliko saznalo za mene. Najveća mi je podrška i u privatnom i u poslovnom životu. Definitivno je zaslužna za uspjeh naše plesne škole i za moje ime koje je danas u Hrvatskoj sinonim za ples.

  1. Sudjelovali ste u popularnom showu “Plesu sa zvijezdama” kao natjecatelj i ostvarili odlične rezultate. Jeste li spremni za ulogu suca u novoj sezoni popularnog showa?

Jesam, jesam, naravno! Lakše mi je plesati nego govoriti, ali mi je jako drago da me Nova TV htjela kao člana žirija i sve ću učiniti da opravdam njihovo povjerenje. Jako se veselim iako ima malo nervoze i napetosti zbog kamere. Volim kameru i rad na televiziji jer to je svijet za sebe, vrlo je dinamično i umjetničko, a to me veseli. Siguran da sam ćete u nedjelju uživati gledajući zvijezde na plesnom podiju! 

Želim plesati

Prijavite se bez obaveza. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati,
od 17:30 do 21:30 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram