Interview – Franco i Hana, državni prvaci u latinsko-američkim plesovima i viceprvaci u standardnim plesovima

1. Koliko dugo se bavite plesom te koliko dugo plešete zajedno?
Hana: Plesom se bavim 7 godina. Franco mi je drugi partner i zajedno plesemo evo sad treću godinu.
Franco: Plesom se bavim 4 i pol godine. Zajedno plesemo 3 godine.

franco i hana

2. Sjećate li se prvog turnira na kojem ste nastupali? Kako vam je bilo? Jeste li imali tremu?
Hana: Moj prvi “prvi “turnir je bio popraćen velikom tremom i strahom da ne ispadnem iz ritma, da ne zaboravim koreografiju i sl. Ali danas, s velikim brojem turnira i iskustva, treme gotovo da i nema. Psihički se pripremim, dobro zagrijem i želim što prije doći na podij i otplesati najbolje što mogu.
Franco: Prvi moj vlastiti turnir je bio početkom 2015. godine, imao sam veliku tremu, ali mislim da sam otplesao dobro za početnika. Prvi zajednički turnir je bio otprilike u 11. mj. 2015.god, isto sam imao tremu, sjećam se da nismo otplesali kako smo htjeli, atmosfere se baš i ne sjećam.

3. Na kojem turniru ste osvojili prvu medalju i kakvog je bila sjaja?
Na prvom zajedničkom turniru osvojili smo 1. mjesto i zlatnu medalju.

4. Koliko puta ste bili prvaci u standardnim, a koliko puta u latinsko-američkim plesovima?
Obzirom da smo puno trenirali i željeli biti dobri kroz te tri godine koliko zajedno plešemo, zlatne medalje su nas pratile. Na to pitanje koja smo mjesta osvajali je teško odgovoriti jer sve ovisi kakav je turnir, da li je bodovni ili međunarodni turnir (wdsf). Na bodovnim turnirima večinom smo osvajali prva mjesta, a nadamo se da ćemo tako i dalje.
Imali smo i sreće uz puno rada, truda i odličnih trenera u 3 godine osvojiti titulu državnih prvaka u latino-američkim plesovima i titulu viceprvaka u standardnim plesovima. Samim time imali smo priliku predstaviti Republiku Hrvatsku na svjetskom prvenstvu.

5. Koja su najveća natjecanja na kojima ste sudjelovali?
Najveća natjecanja su definitivno svjetska prvenstva u standardnim i latino plesovima koji su bili u Bilbau (latin, 2018.) i Sibiu (standard, 2018.). Dosta jak turnir je bio u Pieve di Centu u Italiji, te Beograd i Budimpešta.

6. Na svjetskim prvenstvima u Španjolskoj i Rumunjskoj postigli ste izvrsne rezultate! Kakvi su vaši dojmovi?
Hana: Ova dva svjetska prvenstva su mi donijela predivno iskustvo i osjećaje koje ću zauvijek pamtiti. Uz nas su, osim roditelja, bili i neki od naših trenera – Nicolas, Ksenija i Nikolay, na tome smo im jako zahvalni jer nam je podrška trenera dosta važna.
Franco: To su bila naša prva svjetska prvenstva. Bio sam malo uplašen, ali istodobno uzbuđen. Što se tiče plesa, otplesali smo dobro, imali smo i bolje i lošije dane. Bilo je lijepo vidjeti druge jake parove iz finala kako plešu, lijepo iskustvo.

7. Ispričajte nam neku zanimljivu/šaljivu situaciju s nekog natjecanja!
Hana: Ples, uz to što moramo biti profesionalni na turnirima, ponekad donosi neke smiješne situacije, poput promjene satnice pa je čak jednom bilo uletavanje na plesni podij doslovno iz auta. Bilo je tu i zaboravljanja plesnih cipela… sve su to čari plesa 🙂
Franco: Iskreno, stvarno se ne sjećam nikakve situacije s natjecanja, uvijek sam jako skoncetriran na turnirima i ozbiljan. No, najemotivniji turnir je bio državno prvenstvo u latino plesovima 2018. godine. Otplesali smo dosta dobro, no vrhunac je slijedio na proglašenju kad su nas prozvali za zlato, nisam mogao vjerovati! Zagrlili smo se od sreće i odmah su počele suze, nevjerojatno iskustvo. Također je emotivan turnir bio s državnog prvenstva (2017.g), tada smo dobili prvu medalju na državnom prvenstvu. Isto tako smo bili presretni, od sreće smo počeli plakati i atmosfera je bila odlična.

Obožavamo i uživamo u plesu.
Najljepši dvoranski sport! Kada ga jednom zavoliš, ostaje u tebi cijeli život.

Ples je sport koji zahtijeva jako puno treninga – svaki dan po 3, 4 pa ponekad i više sati. Možda na van tako ne izgleda, ali se zaista puno trenira.
Puno ljudi nas pita da li nam je žao što propuštamo druženja s vršnjacima, odlaske u kino, rođendane.. Odgovor je NE, jer kada smo u dvorani na parketu, ispunimo sve svoje potrebe.

Želim plesati

Prijavite se bez obaveza. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati,
od 17:30 do 21:30 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

Plesni centar Zagreb by Nicolas neće raditi na Izborni dan, 17.4.

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram