Dubravko – svestrani rekreativac

Naš dugogodišnji plesni rekreativac, Dubravko Jakuš, otkrio nam je zašto je počeo plesati te kako je ples utjecao na njegovo zdravlje. U nastavku pročitajte što Dubravko kaže o plesu i cjelokupnoj atmosferi u PCZu by Nicolas!

  1. Zašto ste odlučili početi plesati i kada?

Počeo sam plesati u siječnju 2016. godine na nagovor prijatelja koji su već neko vrijeme bili rekreativci Plesnog centra Zagreb by Nicolas. Priznajem da im je trebalo dosta vremena da me nagovore da krenem, a potrudili su se naći mi i prvu plesnu partnericu. Hvala im na tome. 🙂 Mislim da bi sada puno više vremena i truda trebalo da me se nagovori na odustajanje od plesa.

  1. Što Vas je najviše veselilo u tijeku učenja plesa?

Najviše me veselila dobra, opuštena, vesela grupa polaznika početnog tečaja koju vode uvijek nasmijani, veseli i strpljivi plesni učitelji i učiteljice.

  1. Vidite li kakve tjelesne promjene (fizičke/mentalne) u odnosu na razdoblje prije bavljenja plesom?

Općenito se bolje osjećam jer ples je ipak fizička aktivnost, a svaka sportska ili rekreativna aktivnost je dobra. Kod plesa je prednost što nema normi već se jednostavno prepustite dobroj glazbi i uživate u tome što radite zajedno s plesnom partnericom, a to odmara mozak i dušu.

  1. Možete li nabrojati neke prednosti dolaska na plesnu rekreaciju?

Prednosti plesne rekreacije su definitivno kvalitetno potrošeno vrijeme u druženju s ugodnim ljudima uz dobru glazbu i vrhunske učitelje. Najbolje od svega je što naučiš nešto što si mislio da znaš, a to je PLESATI.

  1. Obzirom na veliki broj naučenih plesova, možete li izdvojiti najdraži?

Svaki je ples na svoj način poseban. Disco-fox i Foxtrot možeš plesati na većinu glazbe koja se danas sluša, dok Engleski i Bečki valcer imaju svoju eleganciju i draž. Latino hmmm, a Swing je opušten.

  1. Opišite PCZ by Nicolas u 3 riječi!

Ugodno, opušteno i zabavno!

  1. Biste li ples preporučili svima i zašto?

Ples bih preporučio svakome! Upoznat ćete nove zanimljive ljude s kojima ćete se dobro zabaviti i uz to naučiti nešto lijepo, a to je plesati.

  1. Najdraži plesni učitelj/učiteljica? 🙂

Ne bi bilo fer da nekoga izdvojim jer su stvarno svi fenomenalni.

Želim plesati

Prijavite se bez obaveza. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram