Odabir pjesme za prvi svadbeni ples

Vjenčanje je samo po sebi događaj prožet tradicijom i simbolima. Prvi ples mladoženje i mladenke najiščekivaniji je trenutak na svadbi jer pokazuje povezanost i zajedništvo između dvoje ljudi koji su odlučili provesti ostatak svog života zajedno. Tradicionalno je vjerovanje kako prvi ples obilježava budući bračni život mladenaca. Zajedničko gibanje, plesni koraci, interpretacija ritma i ekspresija pokazuju harmoniju novopečenog bračnog para jer zahtijevaju jasnu komunikaciju i trenutačnu reakciju na pokret.

Prvi korak u organizaciji prvog plesa je odabir prave pjesme – pjesme koja je obilježila Vašu vezu. To je pjesma uz koju vas vežu sjećanja na trenutke prožete emocijama ili Vama drage životne situacije koje ste proživjeli.

U PCZ by Nicolas najčešći izbor stranih pjesama za prvi ples su “Perfect“, Ed Sheeran, “Can’t help falling in love“, Elvis Presley i “Fly me to the moon“, Frank Sinatra.

Kako bismo Vas inspirirali, donosimo Vam pregled pjesama koje su slavni odabrali za svoj prvi ples:

Od domaćih pjesama, najpopularnije su “Ako te pitaju“, Petar Grašo, “Moj lipi anđele“, Oliver Dragojević, “Jedina ljubav“, Doris Dragović i klapa Rišpet i “Čarobno jutro“, Nina Badrić.

Ellen DeGeneres i Portia de Rossi: ”Ribbon In The Sky”, Stevie Wondera

View this post on Instagram

8/16/08

A post shared by Portia de Rossi (@portiaderossi) on

Samira Wiley i Lauren Morelli: “Uptown Funk”, Mark Ronson i Bruno Mars

Justin Bieber i Hailey Bieber: “It’s Your Love”, Tim McGraw, uživo je otpjevao Daniel Caesar

Naravno da nitko nije rođen s plesnim znanjem u petama, niti elegantnim gibanjem tijela. Kako biste plesne korake usvojili do reprezentativne razine, važno je s planiranjem krenuti na vrijeme i ozbiljno shvatiti taj najromantičniji trenutak na svadbi. U tome Vam možemo pomoći mi! Naši licencirani plesni učitelji složit će Vam koreografiju na izabranu pjesmu, savjetovati Vas o pravilnom držanju, naučit će Vas plesati u ritmu glazbe te kako voditi i pratiti, a koreografiju prilagoditi vjenčanici kako biste u konačnici izveli prvi ples za pamćenje!

Ako za prvi ples želite klasiku i impresionirati elegancijom, trebate naučiti Bečki ili Engleski Valcer, Foxtrot ili Tango. No, ukoliko želite biti totalno otkačeni i iznenaditi goste modernom koreografijom na najnoviji hit, moguće je i to uz Salsu, Disco-fox, Kizombu, Bachatu, Jive ili Rock’n’Roll.

U Plesnom centru Zagreb by Nicolas imamo bogatu ponudu:
Ubrzane tečajeve na kojima Vas brzo, jednostavno i kvalitetno učimo plesati Disco-fox, Engleski i Bečki valcer, Foxtrot i Blues.
Satove privatne poduke na kojima ste sami s plesnim učiteljem koji Vas uči plesove po Vašoj želji i zajedno s Vama slaže koreografiju za prvi ples.

Stoga, prepustite se stručnom timu Plesnog centra Zagreb by Nicolas, a mi ćemo Vaš prvi ples učiniti nezaboravnim!

Želim plesati

Prijavite se bez obaveza. Kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Radno vrijeme recepcije:

pon do pet: od 14:00 do 22:00 sata

sub: od 10:00 do 14:00 sati

ned: ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412 / +385 98 9157 443
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram