Naš tim

"Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati."

S ponosnom vam predstavljamo naše plesne učitelje koji svoje plesne vještine i ljubav prema plesu nesebično prenose na naše polaznike!

Dubravko Merlić

Ksenija Plušćec Quesnoit

Ksenija Plušćec Quesnoit od malih nogu je gajila veliku ljubav prema plesu. Danas je međunarodno priznata plesna učiteljica i sudac za standardne i latinsko-američke plesove. Bivša je predsjednica Zbora stručnih voditelja Hrvatskog športskog plesnog saveza i trenerica hrvatske plesne reprezentacije u sportskim latinsko-američkim plesovima. Njeno plesno obrazovanje uključuju diplome najprestižnijeg plesnog fakulteta za ples (LONDON - IDTA) - Dipl. IDTA «Licentiate Latin Branch» i «Associate Ballroom Branch».  Neki od trenera s kojima je radila su Richard Porter, Graham Oswick, Hazel & Alan Fletcher, Michael Stylianos, Lorna Lee, Tone Nyhagen, Barbara Ambrož, Ruud Vermey. Od plesnih rezultata vrlo rade ističe najvišu internacionalnu kategoriju (I) u sportskim latinsko-američkim plesovima, u apsolutnoj kategoriji odraslih. Prvo mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Las Vegasu 2004., 2. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Palm Dessertu, 4. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Los Angelesu 2004., prvakinja je  Hrvatske u kategoriji amateri 2002., 2003. i 2004. te viceprvakinja Hrvatske u kategoriji amateri 1994, 1995 i 1996. godine. Hrvatska je reprezentativka na Europskim i Svjetskim Prvenstvima 1995, 1996, 2002. i 2003. godine. Osvojila je 29. mjesto na Svjetskom Prvenstvu 2002. godine u Beču što je najbolji hrvatski rezultat u kategoriji odraslih, plesala je u ¼ finalu na Europskom Prvenstvu 2003. godine u Lausanneu među najboljih 24 plesnih parova u Europi, što je također najbolji rezultat odraslih s europskih natjecanja. Na British Open Championshipu u Blackpoolu osvojila je 30 mjesto od 357 plesnih parova, u top 2% najboljih je plesnih natjecatelja na svjetskoj ranking ljestvici (od  sveukupno 3000 plesnih parova - 30 mjesto) itd.  Već 25 godina vrlo uspješno radi s brojnim državnim prvacima i viceprvacima. Vodila je neke od najboljih hrvatskih sportskih plesnih parova, koji još i danas imaju najbolje zabilježene rezultate od osnivanja HŠPS-a. Uz svoje roditelje i supruga Nicolasa Quesnoita, osnivačica je Plesnog centra Zagreb by Nicolas i Sportsko plesnog kluba Zagreb.

Ksenija svoje bogato plesno iskustvo prenosi na natjecateljske i rekreativne plesače u Hrvatskoj i inozemstvu, a posebno u okviru vlastite plesne škole i sportskog kluba gdje je zajedno sa svojim suprugom glavni učitelj.

Dubravko Merlić

Nicolas Quesnoit

Nicolas Quesnoit oduvijek je želio postati vrhunski plesač te se školovao u Parizu, Londonu i Americi (Los Angeles), a u Francuskoj je diplomirao na Agronomskom fakultetu. Profesionalni je plesač, plesni učitelj i sudac s diplomama najprestižnijeg plesnog fakulteta na svijetu za sportski ples (LONDON-IDTA). Bio je predsjednikom hrvatskog Zbora plesnih sudaca, a član je i renomirane svjetske plesne organizacije World Dance & Dance Sport Council, član Hrvatske udruge profesionalnih trenera i sudaca te trener hrvatske plesne reprezentacije. Nakon što je četiri puta postao francuski prvak u latinsko-američkim i standardnim plesovima, vođen željom da uči od najboljih, preselio se u London. Zajedno sa svojom tadašnjom plesnom partnericom plasirao se među šest britanskih parova i postao članom britanske plesne reprezentacije. 1998. i 1999. bio je finalist Velike Britanije u kombinaciji 10 sportskih plesova, a 1997, 1999. i 2000. finalist  Velike Britanije u latinsko-američkim plesovima. Dugogodišnju partnericu odlučio je promijeniti te se dao u potragu za novom. U kontakt s Ksenijom Plušćec, sadašnjom suprugom, došao je preko svog londonskog trenera. Odlučio je plesati s njom i preseliti se iz Londona u Zagreb. 2004. bila je godina Nicolasovog aktivnog rada u Americi, a te godine biva uvršten u Top 30 plesača na Svjetskoj ranking ljestvici, osvaja 1. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Las Vegasu, 2. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Palm Dessertu i 4. mjesto na profesionalnom LA natjecanju u Los Angelesu. Uz ove naslove, Nicolas je također 2004. bio finalist najprestižnijeg američkog natjecanja US OPEN.

Nicolas zajedno sa suprugom Ksenijom tvori stručno-umjetničko vodstvo Plesnog centra Zagreb gdje su i glavni učitelji Sportsko kluba Zagreb i Plesnog centra Zagreb by Nicolas.

 

Dubravko Merlić

Domagoj Sertić

Domagoj Sertić plesom se bavi od 2006. godine, a motivaciju je dobio nakon što je pogledao prvu emisiju show-a “Ples sa zvijezdama”. Svoj plesni put započeo je u plesnoj školi “Harmony”, a od 2012. godine je član Sportskog plesnog kluba Zagreb. Državni prvak u standardnim plesovima postaje 2013. godine, a i višestruki je prvak u latinsko-američkim plesovima te u kombinaciji deset plesova. Domagoj je završio Umjetničku školu Silvije Hercigonje te je nekoliko godina za redom osvajao prvu nagradu na državnom natjecanju iz suvremenog plesa. Osim u plesnoj školi, plesao je i u brojnim predstavama te surađivao s eminentnim koreografima poput Dinka Bogdanića, Maje Drobac, Lidije Iveković, Kornelije Kosanović, Jasne Čižmek Tarbuk itd.

Domagoj u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava standardne i latinsko-američke plesove, salsu, bachatu, kizombu, balet, jazz, suvremeni i argentinski tango.

Dubravko Merlić

Božena Fitz

Božena Fitz plesna je instruktorica s dugogodišnjim iskustvom u plesnim podukama. Plesom se počela baviti s tri godine, a svoj plesni put započela je klasičnim baletom koji je plesala i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Nakon baleta krenula je plesati i druge vrste plesova - jazz dance, step, suvremeni ples, a najviše standardne i latinsko-američke plesove. Više od deset godina natjecala se u sportskom plesu u Hrvatskoj i Sloveniji te postizala zavidne rezultate. Više od 26 godina vrlo uspješno podučava i djecu i odrasle te parove, pojedince i grupe u različitim plesnim tehnikama, a svoj vrhunac postiže podučavajući upravo u Plesnom centru Zagreb by Nicolas. 

Božena u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava standardne & latinsko-američke plesove, vodi dječje igraonice i plesne rekreacije.

Dubravko Merlić

Irena Botički

Irena Botički prvi doticaj s plesom imala je već od malih nogu kada je u vrtiću plesala folklor. Njena ljubav prema plesu traje još iz osnovne škole kada je u dobi od deset godina krenula na tečaj latinskoameričkih i standardnih plesova. Budući da u toj dobi dječacima ples i nije bio naročito zanimljiv, djevojčice su plesale jedna s drugom i samostalno u plesnoj rekreativnoj dječjoj skupini. Nakon kratke pauze u dobi od 16 godina nastavila je s plesom i krenula na sportske plesne treninge, no u nedostatku plesnog partnera i financija, okrenula se drugim stilovima plesa. Tada je upoznala salsu i bachatu, a kasnije i kizombu koja je u to vrijeme još bila u povojima. U potpunosti se posvetila učenju i uživanju u plesu što i dokazuje svojim prisustvom na svakom plesnjaku u Zagrebu. Plesovi su joj davali slobodu da se izrazi, ljepotu pokreta kao i mnoga poznanstva. Kada se kizomba prvi put pojavila u Zagrebu, Irena je bila među prvim entuzijastima koje je učio gost iz inozemstva. Odmah je shvatila da je kizomba čaroban ples i da se želi u njemu usavršiti. Od tada do danas, aktivna je na plesnjacima salse, bachate i kizombe u Zagrebu, i u susjednim zemljama. Također već 10 godina obilazi plesne festivale u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje je imala priliku učiti od najpoznatijih svjetskih instruktora salse, bachate i kizombe. U Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava od 2012. godine. Kroz svoje plesno iskustvo okušala se na kratko i u drugim stilovima plesa poput baleta, argentinskog tanga i pole dance-a.

Irena Botički u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava salsu, bachatu i kizombu.

Dubravko Merlić

Lucija Nemarnik

Lucija Nemarnik svoj plesni put započela je 2010. godine. U ples se zaljubila čim je počela s tečajem na koji se upisala te se vrlo brzo počela baviti i sportskim plesom. Kaže da je odrasla u Plesnom centru Zagreb by Nicolas, razvila ljubav prema plesu, sportski duh i otkrila svoju umjetničku stranu. Kroz ples je naučila kako radom ostvariti svoje ciljeve te izraziti se na vrlo originalan i jedinstven način. Devet godina se aktivno natjecala na raznim domaćim i međunarodnim turnirima te osvojila brojne medalje. U to periodu prošla je puno plesnih kampova s najboljim svjetskim trenerima, ali Plesni centar Zagreb by Nicolas uvijek je bio njen dom. Kroz vrijeme, rad i trud te podršku Sportsko plesnog kluba Zagreb, Ksenije i Nicolasa, prikupila je zlatne, srebrne i brončane medalje na državnim prvenstvima. U 2019. godini je odlučila zatvoriti natjecateljsko poglavlje svog života i posvetiti se podučavanju drugih kako bi im pomogla da razviju ljubav prema plesu baš kao što je i ona. 

Lucija Nemarnik u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava standardne i latinsko-američke plesove, vodi rekreaciju, radi s djecom te održava privatne poduke.

Dubravko Merlić

Zvonimir Maglica

Zvonimir Maglica kaže da je najbolji dan njegovog života bio je upravo onaj kada je shvatio da voli ples nakon što je vidio nastup Nicolasa Quesnoita u zabavnoj emisiji Ples sa zvijezdama. Tijekom sljedećih jedanaest godina stekao je izuzetno iskustvo u Plesnom centru Zagreb by Nicolas praćeno standardnim, latinsko-američkim i standardnim plesovima. Stečeno iskustvo uvelike mu je pomoglo i uljepšalo sudjelovanje na mnogobrojnim natjecanjima i finalima državnih prvenstava i međunarodnih turnira. S velikim entuzijazmom dijeli svoje znanje i plesne vještine sa svima koji vole ili žele zavoljeti ples. Za njega je ples euforija i jedan od izvora pozitive. 

Zvonimir Maglica u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava standardne i latinsko-američke plesove te podučava i osmišljava koreografiju prvog plesa za mladence.

Dubravko Merlić

Lana Smailbegović

Lana Smailbegović deset godina se bavi plesom. Članica je Sportsko plesnog kluba Zagreb već sedam godina, a na mnogobrojnim turnirima koji su iza nje postizala je vrlo zavidne rezultate. Također je bila vrlo uspješna članica Hrvatske plesne reprezentacije. Najdraži ples joj je rumba, a ples je nešto što ju ispunjava te kroz njega iznosi svoje stavove i osjećaje. 

Lana u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava standardne i latinsko-američke plesove, vodi rekreaciju te radi s djecom, a njena plesna virtuoznost i kreativnost vrlo je istaknuta na privatnim podukama za prvi ples naših mladenaca.

Dubravko Merlić

Sellena Beram

Sellena Beram plesna je umjetnica i koreografkinja u umjetničkom i urbanom plesnom izričaju. Svestrana Sellena voditelj je umjetničke organizacije MADE i plesnih tehnika, autor četiri profesionalne plesne predstave, i plesni pedagog za djecu i odrasle raznih stilova. Educirala se na raznim programima i platformama u Hrvatskoj, Americi i Italiji. Nedavno je završila petogodišnju edukaciju neverbalnog kazališta u sklopu PAP programa u Muzeju  suvremene umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je u raznim profesionalnim projektima kao plesač i pohađala mnogobrojne radionice poznatih svjetskih koreografa. Aktivna je u suvremenom plesu i urbanim plesnim tehnikama gdje se i dalje nastavlja educirati. Dugi niz godina se bavi hip hopom i vodi natjecateljske dječje plesne grupe.

Sellena u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava hip hop i dječje plesne grupe.

Dubravko Merlić

Patrik Seretin

Patrik Seretin plesom se bavi od 2007. godine. Počeo je plesati kod Hrvoja Kraševca nakon što ga je vidio na emisiji „Ples sa zvijezdama.“ Kaže kako bez njega ne bi bio ništa, te da mu je on bio najveća motivacija onda pa i sad. Svoj plesni put počinje upravo kod njega u novootvorenom klubu „Fever“ plešući prvotno salsu, a zatim prelazi njegovom bratu Siniši u „PC Ritam“ kako bi se natjecao u sportskim plesovima. Nakon toga prelazi u „SPK Optimus“ gdje sa Emom Pilić gradi uspješnu karijeru. Patrik je prvu od svojih 18 titula državnog prvaka, u latino američkim, standardnim i kombinaciji deset plesova, stekao 2012. godine. Osim domaćih natjecanja može se pohvaliti i finalima te postoljima na međunarodnoj razini. Glavna motivacija osim Hrvoja uvijek mu je bila publika „plešem radi publike, nije me briga što suci misle, ako dobijem reakciju jednog čovjeka na ono što radim obavio sam svoj posao.“ Uz natjecanja sudjelovao je u brojnim predstavama i nastupima, a aktivan je član predstave „Zapleši.“ Danas se nada svoja znanja i vještine prenijeti na druge ljude, a pogotovo ljubav koju je stekao za izvođenjem te povezanost s publikom.

Patrik u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava standardne i latinsko-američke plesove, vodi rekreaciju, radi s djecom te održava privatne poduke.

Dubravko Merlić

Marijana Lisjak

Marijana Lisjak se s 8. godina zaljubila u latinsko-američke plesove kada je vidjela na plakatu plesače u pozi za valcer. Prvi plesni tečaj upisala je s 9 godina, a s 12 godina počela se baviti plesom. Sa zadnjim plesnim partnerom ostvarila je odlične rezultate na natjecanjima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Marijana u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava rekreaciju za djecu i dječje plesne radionice.

Dubravko Merlić

Korina Kovačić

Korina Kovačić plesom se počela baviti sa šest godina. Sve je počelo u školi na prezentaciji latinsko-američkih i standardnih plesova. Tada se zaljubila u ples i čvrsto odlučila da svoj život želi posvetiti plesu. Za Plesni Centar Zagreb by Nicolas je saznala kada je dobila od tate dobila poklon bon plesnog centra i 2015. godine tamo krenula plesati. Nažalost, sve te godine plesala je sama kao dio pilot projekta, bez plesnog partnera. To ju je motiviralo da radi na sebi kao solo plesačica i ne odustaje od svojih ciljeva. Nedugo zatim, 2016. godine počela se natjecati kao solo natjecateljica. Ostvarila sje puno dobrih rezultata, a jedan od najvažnijih je osvajanje 2. mjesta na državnom prvenstvu u standardnim plesovima 2020. godine u kategorijama starija mladež i U-21. Nakon dvanaest godina solo plesanja pronašla je plesnog partnera i počela plesati sa sadašnjim plesnim partnerom, Domagojem Sertićem. 

Korina u Plesnom centru Zagreb by Nicolas podučava društveni ples, privatne poduke te vodi tečajeve i rekreaciju za djecu.

 

Radno vrijeme recepcije:

pon do pet od 14:00 do 22:00 sata,
sub i ned  ne radimo

Naša adresa i kontakti su:

tel: +385 1 7779 412
mail: [email protected]
adresa: Ozaljska 93, Zagreb

vimeo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram